Përleshje ndërmjet policisë dhe punonjësve të aeroportit të Parisit

Prishtinë | 03 Kor 2021 | 12:04 | Nga Ekonomia Online

Punonjësit në aeroportin e Parisit kanë protestuar kundër uljes së pagave duke bllokuar terminalin dhe u përplasën me policinë, gjë që çoi në vonesa të fluturimit dhe konfuzion midis pasagjerëve.

Policia lëshoi sprej gazlotsjellës për të përçarë protestuesit në terminalin 2e, i cili përdoret kryesisht për fluturime ndërkombëtare në aeroportin Charles de Gaulle.

Disa qindra aktivistë të unionit, duke rrahur daulle dhe duke bërë zhurmë duke fryrë brirë, bllokuan kontrollin e pasaportës në terminal, duke bërë që qindra pasagjerë të humbin fluturimet. Protestuesit u shpërndanë dhe udhëtarët u devijuan në një terminal tjetër.

Sindikatat po negociojnë me menaxhimin e aeroportit në Paris në lidhje me uljen e pagave për shkak të rënies së trafikut ajror në mes të pandemisë.

Menaxhimi i tre aeroporteve në Paris thotë se të ardhurat ranë me 80 për qind në vitin 2020 dhe se po përpiqet të shmangë pushimet nga puna duke ulur pagat.

Menaxhmenti i aeroportit paralajmëroi pasagjerët për vonesa dhe ndërprerje të mundshme të trafikut rrugor gjatë grevës. 

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme