Pesë vendet që nuk kanë filluar ende vaksinimin kundër Covid-19

Prishtinë | 30 Qer 2021 | 09:41 | Nga Ekonomia Online

Procesi i vaksinimit nuk ka filluar ende në Burundi, Eritrea, Haiti, Koreja e Veriut dhe Tanzania, vendet e vetme midis 194 vendeve anëtare të OBSH-së që nuk kanë nisur fushatën e tyre të imunizimit të popullsisë kundër coronavirusit të ri, raporton CNN.

“OBSH vazhdon të mbështesë këto vende në marrjen e vendimeve, nëse do të fillojnë vaksinimet,” tha një zëdhënës për AFP.

Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Tentros Antanom Gebregesus, kishte shprehur dëshirën për secilin vend për të filluar vaksinimin e punonjësve shëndetësorë dhe grupeve më të prekshme të popullsisë brenda 100 ditëve të para të 2021, një afat i cili skadoi në prill.

“Ne po përballemi me një pandemi me dy shpejtësi, e nxitur nga pabarazitë”, tha Tentros.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme