Prostitucioni në Kinë, ndalohet ndëshkimi me punë të detyrueshme

Prishtinë | 28 Dhj 2019 | 17:59 | Nga Ekonomia Online

Kina do t’i jap fund një sistem ndëshkimi për prostitucion që lejonte policinë t’i ndalonte dhe t’i mbante punonjësit e seksit dhe klientët e tyre në paraburgim deri në dy vjet, në të ashtuquajturat qendrat arsimore.

Të arrestuarit detyroheshin të punonin, siç është thënë, për të bërë lodra dhe sende shtëpiake.

Sistemi i paraburgimit do të përfundojë më 29 dhjetor dhe ata që janë ende në paraburgim do të lirohen, medias shtetërore kineze, Xinhua.

Prostitucioni mbetet i paligjshëm në Kinë dhe bartë me vete dënime deri në 15 ditë në paraburgim dhe gjobë mbi 500 euro.Klan.Kosova.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme