Raportohet për një lloj të ri të Coronavirusit: Përhapet me shpejtësi, por pa simptoma

Prishtinë | 24 Nën 2021 | 07:43 | Nga Ekonomia Online

Sipas studimit të fundit të publikuar në Mbretërinë e Bashkuar, një lloj i ri i koronavirusit AY po përhapet në të gjithë vendin.

Sipas një studimi të kryer nga Imperial College London, 11.8 për qind e 841 mostrave pozitive të renditura tregojnë praninë e një nënvarianti të koronës së virusit AY.4.2. Sipas autoriteteve britanike, ky lloj i ri po përhapet më shpejt se shtamet e mëparshme dhe shkencëtarët theksojnë se në të njëjtën kohë ka gjithnjë e më pak sëmundje simptomatike.

Përkatësisht, siç thuhet në atë analizë, kur infektohen me këtë lloj të ri, simptomat tipike të koronës janë të rralla, si humbja e nuhatjes dhe shijes, temperatura dhe kolla.

Autori i studimit, Paul Eliot, thotë se në përgjithësi, është mirë që ka gjithnjë e më pak simptoma, ndërsa shkencëtari Kristel Doneli tha për televizionin Sky se për momentin nuk është e mundur të vlerësohet se si do të ndikojë ky nënvariant i koronavirusit në rrjedhën e mëtejshme të pandemisë.

Më pak raste simptomatike do të thotë se do të njihen më pak raste të infektuara, dhe nga ana tjetër, zhdukja e simptomave të tilla si kolla mund të zvogëlojë rrezikun e infeksionit.

Organizata Botërore e Shëndetësisë e ka karakterizuar llojin e ri si një lloj për të cilin nuk ka shqetësim, por që duhet monitoruar.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme