Rastet me Covid-19, CDC klasifikon Norvegjinë si vendin më të rrezikshëm për të udhëtuar

Prishtinë | 28 Sht 2021 | 08:23 | Nga Ekonomia Online

Norvegjia të hënën kaloi në kategorinë më të rrezikshme në listën e Qendrave Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve të këshillave të udhëtimit për destinacionet në të gjithë botën.

Vendi skandinav u ngjit në “Niveli 4: COVID-19, shumë i lartë” ashtu siç vendi lehtësoi shumicën e kufizimeve të tij të brendshme të lidhura me përhapjes së koronavirust gjatë fundjavës teksa fqinjët si Suedia dhe Danimarka janë të listuara në kategorinë e nivelit 3 të CDC.

Në Evropën Lindore, Bullgaria gjithashtu kaloi në kategorinë e Nivelit 4 të hënën.

Destinacionet që hyjnë në kategorinë “COVID-19 Shumë të Lartë” të Nivelit 4 kanë pasur më shumë se 500 raste për 100 mijë banorë në 28 ditët e fundit, sipas kritereve të CDC.

Njerëzit duhet të shmangin udhëtimet në vendet e përcaktuara me një njoftim “Niveli 4”, rekomandon CDC.

Çdokush që duhet të udhëtojë duhet së pari të vaksinohet plotësisht, këshillon agjencia teksa rreth 90 destinacione tani janë të listuara si Niveli 4.

Norvegjia dhe Bullgaria ishin të listuara më parë si “Niveli 3: Covid-19 i Lartë”.

Kategoria e Nivelit 3 zbatohet për destinacionet që kanë pasur midis 100 dhe 500 raste për 100 mijë banorë në 28 ditët e fundit.

Njoftimet e udhëtimit të CDC shkojnë nga Niveli 1 (“i ulët”) deri në Niveli 4 (“shumë i lartë”). CDC nuk i liston Shtetet e Bashkuara në këshillat e saj të udhëtimit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme