Rekord eksport–importesh të Gjermanisë

Prishtinë | 08 Shk 2019 | 13:15 | Nga Ekonomia Online

Pavarësisht kërcënimeve të një lufte tregtare për ekonominë më të madhe të Evropës, ajo nuk njeh pengesa.

Ekonomia e gjermane ka arritur një rekord në të dhënat e 2018 për import-eksportet.

Të dhënat tregojnë se Gjermania kishte eksportuar mallra me vlerë 1.3 trilionë euro dhe importuar 1.1 trilion euro duke tejkaluar rekordin e mëparshëm të vendosur në 2017.

Gjermania, motori ekonomik i kontinentit, ka lulëzuar për një dekadë falë rolit të saj si furnizues i pajisjeve për vendet industriale botërore.

Kjo e bën lehtësisht të prekshme për një luftë të mundshme tregtare midis Kinës dhe Shteteve të Bashkuara, e cila ka marrë një qëndrim më proteksionist nën Presidentin Donald Trump.

Por shifrat e fundit mujore, duke treguar rritje të papritur të muajit në muaj si në eksporte dhe në importe, dukeshin sikur kishin një afat të gjatë treguesish të zymtë ekonomikë, ndoshta duke treguar se ngadalësimi i pritshëm i ekonomisë mund të shtyhet ende.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme