Rreth dy milionë njerëz u vaksinuan javën e kaluar kundër COVID-19 në Britani

Key Worker Russell Robson from Sunderland receives the Pfizer BioNTech Covid-19 vaccine at the Life Science Centre at the International Centre for Life in Newcastle upon Tyne, northeast England, on January 9, 2021 one of the seven mass vaccination centres, which will open to the public next week as Britain continues with their Covid-19 vaccination programme. - The Centre For Life in Newcastle vaccinated key workers this weekend. It will be one of seven mass vaccination hubs opening around the country. UK health officials and ministers have described the vaccination roll-out as a head-to-head race against the virus and the vaccination programme as the best hope of a return to normality. (Photo by Ian Forsyth / POOL / AFP) (Photo by IAN FORSYTH/POOL/AFP via Getty Images)
Prishtinë | 10 Jan 2021 | 13:58 | Nga Ekonomia Online

Rreth dy milionë njerëz u vaksinuan javën e kaluar kundër koronavirusit në Mbretërinë e Bashkuar, tha Sekretari i Shëndetësisë, Matt Hancock.

Duke folur për Sky News, Hancock tha se shërbimi shëndetësor administroi rreth dy milionë doza gjatë shtatë ditëve të fundit, më shumë se në tërësinë e muajit dhjetor, shkruan CNN.

“Tani kemi vaksinuar rreth një e treta e moshës mbi 80 vjeç në këtë vend,” shtoi ai, duke thënë se “më të prekshmit” do të vaksinohen deri në “mes të shkurtit”.

Hancock gjithashtu tha se çdo të rrituri do të ofrohet një vaksinë COVID-19 deri në vjeshtë.

Kjo do të jetë “sipas nevojës”, me më të prekshmit që ofrohen së pari një vaksinë.

Duke theksuar numrin e dozave në porosi, Hancock tha: “Ne do të kemi aq sa të jemi në gjendje të ofrojmë një vaksinë për të gjithë mbi moshën 18 vjeç dhe deri në vjeshtë. Unë me të vërtetë shpresoj se të gjithë do ta marrin këtë.”

Të ngjashme