Sauditja dënohet me 34 vjet burgim për përdorim të Twitterit

Prishtinë | 17 Gus 2022 | 09:38 | Nga Ekonomia Online

Një studente saudite që ndjek studimet në universitetin e Leeds në Anglisë, është rikther në shtëpi për pushime ku i është shqiptuar dënimi me burgim prej 34 vitesh, për shkak se ka llogari në Twitter dhe se është ndjek në këtë rrjet social disidentët dhe aktivistët.

Ajo u dënua nga Gjykata Speciale saudite kundër terrorizmit e kjo ndodhi një javë pas vizitës së presidentit amerikan Joe Biden në Arabinë Saudite, ku aktivistët e të drejtave të njeriut paralajmëruan të parin e shtetit më të fuqishëm në botë, se mbretëria e këtij vendi mund të esklaoj dhe të persekutoj disidentët dhe aktivistët e tjerë që mbështesin demokracinë.

Ky shembull është më i fundit që tregon se si Mohammed bin Salman, ka për objektiv përdoruesit e Twitter që është pjesë e fushatës se represionit – duke tentuar të kontrolloj në mënyrë indirekte gjithçka që ai konsiderohen se është kundër tij.

Salma al-Shehab, 34-vjeçe, është nënë e dy fëmijëve dhe fillimisht ishte dënuar me tre vite burgim për “krimin” që ajo e bëri kur vendosi të hap llogari në Twitter dhe të përdor internetin.

Por në seancën gjyqësore të së hënës, ajo u dënua me 34 vite burgim dhe 34 vite ndalesë për udhëtim jashtë vendit.

Të ngjashme