Shkollë ilegale vetëm për fëmijët që ishin kundër vaksinimit Covid-19 në Gjermani

Prishtinë | 24 Sht 2021 | 09:26 | Nga Ekonomia Online

Në rrethin e Deutelhausen në Gjermani, një shoqatë private ka hapur në mënyrë të paligjshme një shkollë për antivaksinuesit dhe ata që nuk duan të testohen. Shkolla është e mbyllur dhe nëse vazhdojnë mësimet, mund të presin gjoba të mëdha.

Në hyrje të ndërtesës ka një mbishkrim “Liria ka nevojë për guxim”.

Në këtë shkollë morën pjesë rreth 50 nxënës nga klasa e parë deri në të nëntën, dhe këta janë fëmijë prindërit e të cilëve refuzojnë të bëjnë testet që janë të detyrueshme në Gjermani.

Autoriteteve nuk ju kanë kërkuar kurrë leje për të hapur këtë shkollë, kështu që tani është e mbyllur. Thuhet se, edhe sikur të kishin aplikuar, puna e tyre ndoshta nuk do të ishte miratuar.

Sipas zëdhënësit të Bavarisë së Epërme, Wolfang Ruppa, shkolla nuk u dha autoriteteve ndonjë informacion mbi përmbajtjen e mësimdhënies dhe kurrikulës, por supozohet se arsimi këtu shkon në drejtim të “mendimtarëve anësorë”.

Përveç faktit që fëmijët e anti-vaksinës dhe ata që nuk duan të shkojnë në këtë shkollë, u përcaktua gjithashtu se ata nuk iu përmbaheshin asnjë masë epidemiologjike të përshkruar në shtet.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme