Sot shënohet Dita e Solidaritetit

Prishtinë | 20 Dhj 2018 | 09:10 | Nga Ekonomia Online

Sot më 20 dhjetor shënohet dita e solidaritetit, kjo ditë u caktua nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së ku më 22 dhjetor të 2005-ës miratoi një rezolutë përmes së cilës identifikon solidaritetin si një prej vlerave më fondamentale dhe të përgjithshme që duhet të përcaktojë marrëdhëniet mes njerëzve në këtë shekull.

Me rezolutën 57/265, Asambleja e Përgjithshme, më 20 dhjetor 2002, themeloi Fondin e Solidaritetit Botëror, i cili u krijua në shkurt 2003 si një fond besimi i Programit të Zhvillimit të Kombeve të Bashkuara. Objektivi i saj është çrrënjosja e varfërisë dhe promovimi i zhvillimit njerëzor dhe social në vendet në zhvillim, veçanërisht në mesin e segmenteve më të varfra të popullsisë së tyre, njofton Klan Kosova.

Të ngjashme