Tajvani me projektligj për martesat e së njëjtës gjini

Prishtinë | 21 Shk 2019 | 08:36 | Nga Ekonomia Online

Tajvani me projektligj për martesat e së njëjtës gjini

Në Tajvan të enjten u propozua një projektligj i cili lejon martesat e të njëjtës gjini.

Ky projektligj u kritikua nga aktivistët e të drejtave dhe grupet konservatore mes një debati të nxehtë mbi martesat e të njëjtës gjini.

Në fund të vitit të kaluar disa njerëz votuan në një seri referendumesh kundër këtyre martesave.

Projektligji i shpalosur do të lejonte martesën e çifteve me të njëjtën gjini dhe ata do të kishin mbrojtje ligjore.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme