Tani është koha më e mirë për të gjetur një vend pune në ShBA

Prishtinë | 13 Qer 2021 | 18:04 | Nga Ekonomia Online

Amerika po punëson si kurrë më parë.

Hapjet e vendeve të punës në Shtetet e Bashkuara u rritën me gati një milion në prill, duke vendosur një rekord për hapjet e vendeve të reja të punës për një muaj dhe numrin më të lartë të përgjithshëm që kur Byroja e Statistikave të Punës filloi gjurmimin e të dhënave në dhjetor i vitit 2000.

Në 9.3 milionë pozita të reja, ishte shumë më tepër sesa kishin parashikuar ekonomistë të anketuar nga ‘Refinitiv‘, raporton CNN.

Kërkesa për punëtorët po rritet ndërsa kompanitë vazhdojnë të përgatiten për një verë të ngarkuar, tha Lydia Boussour, udhëheqëse ekonomist në ‘Oxford Economics’.

Pavarësisht dëshirës së punëdhënësve për të punësuar, punëtorët nuk janë saktësisht të gatshëm të kthehen në punë: Megjithëse hapja e vendeve të punës u rrit, punëdhënësit amerikanë punësuan vetëm 6.1 milionë njerëz në prill, një rritje e lehtë nga marsi, duke lënë miliona punë në mangësi të puntorëv.

Kjo është arsyeja pse disa ekonomistë dhe drejtues të korporatave po flasin për një mungesë të punëtorëve, edhe pse njoftimet për punë rriten dhe miliona amerikanë mbeten të papunë.

Raporti i së martës “shton provat se raportet e vendeve të punës janë më të dobët se sa pritej në prill dhe maj pjesërisht reflektonin kufizimet e furnizimit të punës”, thanë ekonomistët në ‘Goldman Sachs’. Raportet e punësimit nga prilli dhe maji të dyja kanë nën performancën e pritjeve të analistëve.

Kompanitë do të bëhen më kreativë nëse duan të plotësojnë ato role.

Të ngjashme