Tetë në dhjetë biznese në Britani të Madhe paguajnë më shumë burrat

Prishtinë | 09 Pri 2018 | 14:57 | Nga

Pothuajse tetë në dhjetë kompani dhe organe të sektorit publik paguajnë burrat më shumë se gratë, sipas një studimi që u zbulua, nga verifikimi i bizneseve për të raportuar hendekun e pagave të tyre gjinore.

Rreth tetë vjet pasi ligji u parashtrua për të detyruar kompanitë anembanë Britanisë së Madhe për të zbuluar shkallën e dallimit në mes të pagave në dy gjinitë, të dhënat treguan se gratë po paguheshin një normë mesatare në orë që mesatarisht ishte 9.7 për qind më e vogël se ajo e kolegëve të tyre burra.

Deri të mërkurën e kaluar, përcjell Monitor, 3,010 kompani dhe organizata të sektorit publik në total prej 10,014 që kishin paraqitur një raport për hendekun e pagave, që ishte mbi mesataren kombëtare prej 18.4 për qind.

Qeveria dhe Komisioni për Barazinë dhe të Drejtat e Njeriut thanë se nuk do të komentonin mbi numrin e kompanive dhe organet e sektorit publik që u kërkohej të raportonin shifrat e tyre.

Shifrat më të hershme nga organizatat e sektorit publik, të cilat duhej të raportonin boshllëqet e tyre gjinore deri më 30 mars, sugjeruan se 9 në 10 burra paguheshin më shumë se femrat, me një hendek të përgjithshëm gjinor të pagave prej 14 për qind.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme