Trump: Irma, më i fortë seç pritej

Washington | 13 Sht 2017 | 11:17 | Nga

Shkalla e shkatërrimit të lënë nga Uragani Irma ishte shumë më i madh se çdokush që pritej, ka thënë presidenti amerikan, Donald Trump.

Miliona njerëz janë ende pa fuqi dhe më shumë se 180,000 tani po qëndrojnë në strehimore në Florida, pasi stuhia përfshiu shtetin në rrugën e saj drejt Gjeorgjisë dhe Karolinës së Jugut.

Në Jacksonville Irma solli disa nga përmbytjet më të mëdha që qyteti ka parë ndonjëherë, me më shumë se 350 njerëz të shpëtuar nga punëtorët e emergjencës të hënën.

Dhe në jug të shtetit, banorët e zhvendosur nga pjesët e Florida Keys po fillojnë të lejohen të kthehen në shtëpi pasi Irma bllokoi një rrugë kryesore dhe prishi linjat e energjisë, ujit dhe komunikimit.

Duke komentuar shkallën e fatkeqësisë, presidenti Trump shkroi: “Shkatërrimi që u la Uragani Irma ishte shumë më i madh, të paktën në vende të caktuara, sesa mendonte dikush – por njerëz të mrekullueshëm punonin shumë!”

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme