Turqia refuzon lirimin e pastorit amerikan

Pastori Andrew Craig Brunson
Prishtinë | 17 Gus 2018 | 16:03 | Nga

Gjykata turke ka hedhur poshtë kërkesën për lirimin e pastorit të krishterë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Andrew Brunson nga masa e ndalimit, transmeton Reuters.

Brunson, prift evangjelist që jeton në krahinën bregdetare të Izmirit, po gjykohet në Turqi për terrorizëm.

Rasti i tij është në qendër të krizës diplomatike në mes të Turqisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, rezultat i të cilës është rënia drastike e lirës, monedhës kombëtare turke.

Monedha turke lira ka humbur rreth 40 për qind të vlerës këtë vit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme