Ushtria amerikane jep 400 milionë dollarë për prodhimin e automjeteve të blinduara të gjeneratës së fundit

Prishtinë | 22 Jan 2020 | 17:48 | Nga Ekonomia Online

Departamenti i Mbrojtjes i SHBA-së njoftoi të martën një marrëveshje me vlerë rreth 400,9 milionë dollarë për të blerë 160 automjete të blinduara.

Sipas një njoftimi të lajmeve të fundit të shërbimit, BAE Systems Land & Armements LP i janë dhënë rreth 400.9 milionë dollarë në një kontratë për blerjen e automjeteve të blinduara AMPV të reja.

Puna do të kryhet në York, Pennsylvania, me një datë të parashikuar deri më 28 shkurt të vitit 2023.

AMPV është një zgjidhje e duhur, me kosto efektive, që përdor modelet më moderne dhe të provuara të mjeteve luftarake.

Ajo plotëson kërkesat e mbrojtjes së forcës së ushtrisë dhe kërkesat e lëvizjes në të gjithë terrenin, duke bërë të mundur që AMPV të manovrojë me pjesën tjetër të Ekipit të Luftimeve të Brigadës së Armatosur.

AMPV-të janë duke u ndërtuar me forca të blinduara më të forta dhe lëvizshmëri më të madhe se automjetet që ata po zëvendësojnë.

Sipas UPI.com, ushtria amerikane planifikon të blejë gjithsej 2,897 automjete të blinduara të tjera, me një kosto totale prej 10.723 miliardë dollarë, ose 3.7 milionë dollarë për një automjet.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme