Vëzhguesi i shpendëve zbulon aksidentalisht thesarin me ari

Prishtinë | 03 Dhj 2021 | 14:32 | Nga Ekonomia Online

Në shtator 2020, një vëzhgues britanik i shpendëve u përplas me një thesar të vërtetë të varrosur.

Ndonëse kjo tingëllon si krijimi i një përrallë të gjatë, nuk është kështu – rezervat e thesarit të lashtë ekzistojnë në të gjithë botën (Në fakt, ato janë ende duke u zbuluar).

Mbretëria e Bashkuar, në veçanti, është një vatër për gjetjet aksidentale dhe entuziastët e detektorëve metalikë.

Ky zbulim i ri aksidental nga një britanik i paidentifikuar ka gjithsej 1,300 copë ari, të cilat duket se janë monedha të punuara me dorë nga shekulli i parë i erës sonë. Gërshetimi i monedhave kelt të epokës së hekurit mendohet nga studiuesit që datojnë mbretërimin e mbretëreshës luftëtare Boudica, e cila udhëhoqi popullin e saj në revoltë kundër pushtimit romak të Britanisë. Zbulimi i rezervuarit të monedhave tashmë po shkakton emocione te studiuesit për potencialin e tij për të zbuluar informacione të reja rreth Britanisë së Epokës së Hekurit.

Të ngjashme