Weimari, qyteti i Gëtes dhe Shillerit

Prishtinë | 12 Maj 2019 | 15:45 | Nga Ekonomia Online

Weimar në Thuringia është i lidhur me poetët Gëte dhe Shiler; shkolla e arkitekturës Bauhaus është gjithashtu pjesë e trashëgimisë së saj kulturore.

Një muze i ri u hap në vitin 2019 për të shënuar 100 vjetorin e themelimit të saj.

10 fotografitë më poshtë janë 10 arsye të forta për ta vizituar qytetin e poetëve:

Djepi i modernizmit

Vendndodhja historike e Bauhaus

Udhëheqësit kishin një ndjenjë për artin

Kopshti i shtëpisë së Goethe-s

Shtëpia e Schillerit

Biblioteka e Dukeshës Anna Amalia

Nga Teatri i Gjykatës në Parlament

Memoriali Buchenwald

Në zemër të qytetit të vjetër

Dumpling Marie në restorantin Scharfe Ecke


Fjalë Kryesore:

Të ngjashme