Zbulohet tuneli i arratisjes në qendrën e paraburgimit në Australi

Prishtinë | 11 Maj 2021 | 11:51 | Nga Ekonomia Online

Një tunel nëntokësor i arratisjes 20 metra i gjatë është zbuluar në një qendër ndalimi të imigracionit në Australi.

Kjo është bërë e ditur nga një grup i aktivistëve dhe refugjatëve.

Tuneli, në qendrën e ndalimit Yongah Hill pranë Perth, thuhet se ndodhej pesë metra brenda nga perimetri i vendit kur u gjet, raporton BBC.

Më shumë se 300 njerëz, përfshirë azilkërkuesit dhe kriminelët që përballen me deportimin, janë duke jetuar në atë vend.

Zyrtarët e imigracionit nuk kanë komentuar ende këto raportime.

“Tuneli çoi nga një dhomë në një nga blloqet e akomodimit dhe kaloi dy gardhe të brendshme, drejt gardhit të jashtëm”, tha grupi i fushatës Koalicioni i Veprimit për Refugjatët.

Sipas ABC Neës, një numër i të arrestuarve u zhvendosën në një pjesë tjetër të objektit pas zbulimit.

Chris Antonio, presidenti i Shire of Northam, i tha ABC se tuneli ishte i gjatë vetëm 2.4 milion. “Për sa jemi të vetëdijshëm, situata është e përmbajtur dhe ne jemi gjithashtu të vetëdijshëm se nuk kishte asnjë të arratisur, ishte vetëm një përpjekje,” tha ai.

Është e paqartë se sa njerëz ishin prapa ndërtimit të tunelit dhe forca kufitare Australiane ende nuk ka komentuar mbi incidentin.

Sipas statistikave të Forcës Kufitare, aktualisht janë 320 burra të arrestuar në Yongah Hill. Koalicioni i Veprimit për Refugjatët thotë se 140 prej tyre janë azilkërkues.

Grupi i fushatës tha se koha mesatare e kaluar në paraburgim është tani mbi 600 ditë, megjithëse shumë nga azilkërkuesit janë të paraburgosur afatgjatë që janë mbajtur për më shumë se pesë vjet.

Në vitin 2013, pesë burra vietnamezë mendohet se u arratisën nga kodra Yongah duke kaluar gardhin e qendrës.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme