Mjetet ushtarake amerikane mbërrijnë në Durrës për stërvitjen masive

Prishtinë | 01 Maj 2021 | 18:12 | Nga Ekonomia Online

Porti i Durrësit në Shqipëri ka mirëpritur shumë kontejnerë dhe kamionë të mëdhenj nga Amerika pak para ushtrimeve të mëdha të NATO-s, në një stërvitje masive që ushtarakët kanë thënë se s’është parë në Adriatik që nga Lufta e Dytë Botërore.

Rreth 700 automjete të njësiteve nga Florida u shkarkuan në Durrës, ka raportuar Associated Press. Ato do të përdoren në ushtrimet dyjavore e që do të organizohen në gjashtë baza në Shqipëri. Do të jenë 6000 trupa nga Amerika. Kjo është pjesë e stërvitjes “Defender Europe 21”, që është e fokusuar në parandalimin e agresionit dhe ndërtimin e gatishmërisë operacionale si pjesë e bashkëpunimit me NATO-n dhe aleatët. Ky trajnim do të nisë më 17 maj dhe do të përfundojë më 2 qershor në Shqipëri.

Në Shqipëri do të ketë edhe anije ushtarake nga Britania e Madhe.

Me të arritur në Shqipëri, zyrtarët amerikanë kanë lavdëruar mikpritjen shqiptare, ushqimin e mirë dhe natyrën.

Majori Randall Moran ka thënë se mikpritja ka qenë “një nga miqësoret që kam përjetuar qe një kohë të gjatë”.

Stërvitja më e madhe e përjetuar ndonjëherë në rajon do të përfshijë 28 mijë trupa nga 27 shtete, përfshirë 1000 nga Forca e Sigurisë së Kosovës.

Shqipëria është anëtare e NATO-s që nga viti 2009.

Image

Të ngjashme