Papa u jep grave më shumë role në Kishë

Prishtinë | 11 Jan 2021 | 12:32 | Nga Ekonomia Online

Papa Françesku ka bërë një hap tutje drejt barazisë gjinore në Kishën Katolike Romake, të hënën, duke ndryshuar ligjin për t’u lejuar zyrtarisht grave të shërbejnë ai lexuese, shërbyese në altar dhe shpërndarëse të kungimit gjatë ceremonisë.

Me një dekret, papa zyrtarizoi atë çfarë ishte duke ndodhur në shumë shtete të zhvilluara prej disa vitesh. Por, me ndryshimin e ligjit të kishës, do të jetë e pamundur që priftërinjtë konservativë të ndalojnë gratë të shërbejnë, shkruan Reuters.

Vatikani theksoi se këto role ishin “esencialisht të ndryshme” nga ajo e priftërinjve.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme