160 shqiptarë të akuzuar nga Serbia për krime lufte

Prishtinë | 12 Gus 2017 | 11:58 | Nga

Zyra e Prokurorisë në Gjykatën për Krime Lufte në Serbi ka akuzuar 160 shqiptarë për krime lufte duke thënë se për të gjithë këta ka dëshmi se kanë kryer krime, shkruan gazeta serbe Blic.

Shumica prej të akuzuarve janë ish-anëtarë të UÇK-së, për të cilët Serbia thotë se ka fakte se kanë kryer krime ndaj civilëve serbë dhe civilëve të etnive të tjera.

Gjykata Serbe përkundër elanit të madh për të gjykuar ish-prestarët e UÇK-së, është treguar e paaftë të dënojë pjesëtarët e ushtrisë serbe që kanë kryer krime në Kosovë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme