Arrestohen 24 prostituta, 7 shqiptare me diplomë universiteti

Prishtinë | 12 Gus 2018 | 22:23 | Nga

Shqipëria konsiderohet vend burim dhe vend tranzit për trafikun dhe viktimat janë kryesisht vajza të reja që shfrytëzohen për prostitucion, në vende të ndryshme europiane.

Prostitucioni i vajzave shqiptare është vënë sërish në vëmendjen e mediave italiane, për shkak të operacioneve të karanbinierëve.

Mësohet se ditën e djeshme në disa zona në Piacenzës janë kapur dhjetëra vajza të reja pas kontrolleve an-prostitucion. Policia italiane ka identifikuar 24 femra të huaja mes 20 e 48 vjeçe, të gjitha me letra të rregullta qëndrimi në Itali, e në mesin e tyre edhe 7 shqiptare.

Gjatë vitit 2015 janë evidentuar 1038 raste, gjatë vitit 2016 janë evidentuar 1227 raste, gjatë vitit 2017 janë evidentuar 1269 raste, kurse në periudhën janar-qershor 2018 janë evidentuar 628 raste.

Numri i viktimave sipas gjinisë: në vitin 2015: 869 femra dhe 202 meshkuj, në vitin 2016: 988 femra dhe 259 meshkuj, në vitin 2017: 958 femra dhe 261 meshkuj, në periudhën janar-qershor 2018: 500 femra dhe 115 meshkuj.

Raste e dhunës ne familje, trajtohen në baze te procedurave dhe te njëjtat procedohen në organet e drejtësisë. Çdo rast i tillë, pasi trajtohet, me aktvendim të prokurorëve kompetent, të dyshuarit e rastit dërgohen ose jo, varësisht nga rasti në Qendrat e Mbajtjes.

Të ngjashme