Arsovski: Ligji për shqipen nuk dëmton maqedonasit

Prishtinë | 14 Mar 2018 | 09:21 | Nga

Në emisionin “200” në TV Alsat mbrëmë u zhvillua një debat i ashpër mes atyre që mbrojnë dhe kundërshtojnë Ligjin për gjuhën shqipe.

Prof.Marija Petrushevska theksoi se Ligji nuk është i qartë nëse i detyron edhe maqedonasit të mësojnë gjuhën shqipe, ndërsa Petar Arsovski thotë se Ligji nuk dëmton maqedonasit.

Ndërsa, analisti politik Petar Arsovski, thotë se Marrëveshja e Ohrit na shpëtoi nga lufta dhe solli mirësi për shtetin. Ai gjithashtu thotë se mendimi i njerëzve nuk është i mirë për përparimin e Ligjit për gjuhën.

Të ngjashme