Autostrada Kërçovë – Ohër dhe “nafta e gjelbër” para deputetëve

Prishtinë | 03 Pri 2018 | 16:25 | Nga

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë sot, në kuadër të seancës së 40-të, në rend dite të së cilës janë mbi 60 propozim-ligje, duhet ti’ shqyrtojë në lexim të dytë dhe plotësimet e Ligjit për realizimin e projekteve infrastrukturore për ndërtim në aksin rrugor Milladinovcë – Shtip dhe aksi rrugor Kërçovë – Ohër, me procedurë të shkurtuar.

Autostrada Kërçovë – Ohër duhet të jetë gati deri në qershor të vitit 2021. Qeveria më 20 mars të klëij viti e miratoi aneksin e parë të marrëveshjes me kompaninë kineze Sinohidro, me të cilin afati për ndërtim prolongohet për tre vjet e gjysmë.

Mes propozim ligjeve janë edhe ndryshimet e Ligjit për bujqësi dhe zhvillim rural, me të cilin parashikohet vendosje e “nafta e gjelbër”, respektivisht bashkëfinancim i shpenzimeve për furnizime të karburantit për prodhim bujqësor deri në 50 për qind, që, sipas Qeverisë duhet të mundësojë ulje të shpenzimeve prodhuese dhe konkurrencë më të madhe.

Në seancën e 38-të, që po zhvillohet sot në Kuvendin e Maqedonisë, në lexim të parë kanë kaluar rreth 30 propozim ligje, të gjitha në lexim të parë.

Për sot Kuvendi ka caktuar edhe dy seanca tjera, vazhdime të seancës së 40-të.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme