Shahini: Bashkimi në tragjedinë e 26 nëntorit tregoi që kufijtë mes Kosovës e Shqipërisë janë simbolikë

Prishtinë | 11 Dhj 2019 | 08:07 | Nga Ekonomia Online

Në luftën e Kosovës, Shqipëria hapi dyert për strehim dhe ndihmë, ndërsa 20 vjet më pas të njëjtën gjë e bëri Kosova pas tërmetit të 26 nëntorit ku mbetën të vdekur mbi 50 persona.

Besa Shahini përjetoi këto dy periudha mortesh që bashkuan shqiptarët. Më 1999 si një e re kosovare, derisa tash si Ministre e Arsimit në Shqipëri.

Por, ajo thotë se nuk u befasua aspak nga gjithë ajo çfarë bënë shqiptarët e Kosovës për Shqipërinë në ditët e rënda që kaloi pas tërmetit të 26 nëntorit.

“Do të doja të thoja qysh në fillim që nuk më ka befasuar fare solidariteti që e kanë treguar shqiptarët e Kosovës për Shqipërinë në këto dy javët e fundit kur ndodhi tërmeti dhe gjithë pasojat që solli”.

“Jam shumë mirënjohëse sepse ka qenë një ndihmë shumë e madhe, sidomos në ditët e para të menaxhimit të krizës. Ndihma që erdhi nga Kosova jo vetëm me grupet emergjente që ishin FSK-ja që ndihmuan edhe në shpëtimin dhe nxjerrjen e njerëzve nga rrënojat e shtëpive të tyre, por edhe grupet e inxhinierëve që më kanë ndihmuar mua [Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë] veçanërisht për të adresuar një çështje që e kishim shumë me merak – se a janë shkollat e sigurta për t’u hapur ose jo”.

Të ngjashme