Duma: Sistemi zgjedhor i Kosovës, i përshtatshëm për Shqipërinë

Prishtinë | 22 Tet 2019 | 18:56 | Nga Ekonomia Online

Opozita në Shqipëri kërkon ndryshim të sistemit zgjedhor dhe për këtë ish-deputetja e PD-së, Grida Duma thotë se propozimet e opozitës janë parlamenti dydhomësh, lista të hapura dhe prag më të ulët.

“Është folur për Parlament dydhomësh, është folur për lista të hapura, është folur për referendume të drejtpërdrejta dhe për një prag më të ulët. Flitet për të gjitha përshtatjet që kanë të bëjnë me ndëshkimin e krimit elektoral. Të gjitha këto janë një paketë që shkon drejt ndryshimit të sistemit. Kjo është reforma zgjedhore. Nuk është disa rregullime në ligj të kodit elektoral. Unë e shikoj objektiv qëndrimin e PD dhe aleatëve opozitarë që e vënë theksin tek shenjat e vullnetit politik”, ka thënë Duma për “RTVOra”.

Sipas saj, një sistem si ai i Kosovës është i përshtatshëm edhe për Shqipërinë. Ndërsa theksoi se listat e hapura proporcionale kombëtare janë vlerë për Shqipërinë.

“Për mua listat e hapura proporcionale kombëtare janë vlerë për Shqipërinë. Unë mendoj që sistemi i Kosovës është i përshtatshëm për Shqipërinë. Sepse mendoj se kredibiliteti i politikës është në ditën më të keqe. Shoqëria e ka izoluar politikën në pak njerëz, se njerëzit marrin pak pjesë në demokraci dhe kemi një demokraci shumë larg ndaj të drejtpërdrejtës. Pra sa kohë institucionet janë maliq dhe jo ligj, minimalja që duhet të bëjmë është t’i thërrasim njerëzit në demokraci të drejtpërdrejtë”, u shpreh ajo.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme