Kërkohet rritje e pagave në Maqedoninë e Veriut, sektori publik proteston me karrige para Kuvendit

Prishtinë | 22 Qer 2022 | 12:38 | Nga Ekonomia Online

Të punësuarit në sektorin publik në Maqedoninë e Veriut kanë nisur protestën para Kuvendit.

Në mënyrë simbolike janë vendosur disa karrige të cilat, sipas protestuesve përfaqësojnë deputetët që rrinë në Kuvend, LSM kërkon rritje lineare të rrogave për 2,806 denarë, që në euro i bie 45 euro e 53 cent.

Në takimin e djeshëm mes Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë dhe përfaqësuesve të qeverisë nuk u arrit marrëveshje për rritjen e rrogave

Të ngjashme