Këshilltari i Vuçiqit: Inteligjenca bullgare në Shkup po punon kundër Serbisë

Prishtinë | 13 Kor 2019 | 15:31 | Nga Ekonomia Online

Kryetari i Komitetit Parlamentar të Kosovës, Milovan Drecun fajësoi inteligjencën bullgare për destabilizimin e rajonit. Kjo është një deklaratë tjetër skandaloze në dhjetë ditët e fundit nga politikanët serbë.

Në një intervistë për gazetën “Kurir”, Drecun thotë se “dy muaj më parë u ngrit një ekip i fuqishëm inteligjence në Shkup, i fshehur në një fabrikë të madhe të makinave të Evropës Perëndimore”.

“Qëllimi i saj është të bllokojë arritjen e një zgjidhjeje kompromisi midis Beogradit dhe Prishtinës. Ky ekip është inteligjencë e punës nga Bullgaria, Maqedonia e Veriut, Gjermania dhe Shqipëria “, pohon Drecun, i cili konsiderohet si një nga më të afërmit me presidentin Aleksandar Vuçiq dhe ministrit të Jashtëm, Ivica Daçiq.

“Në disa vende fqinje, ka një fushatë të fuqishme kundër arritjes së ndonjë zgjidhje kompromisi midis Beogradit dhe Prishtinës. Shkupi kthehet në një qendër inteligjence të fuqishme për të punuar kundër interesave shtetërore të Serbisë”, tha Drecun.

“Çdo zgjidhje e kompromisit është shtylla kryesore stabilizuese në rajon. Mungesa e një kompromisi midis Beogradit dhe Prishtinës po përgatitet për përplasje të reja në rajon dhe krijimin e Shqipërisë së Madhe”, shton ai.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme