Kjo është xhamia më e madhe deri sot, mund të falën 63 mijë persona

Prishtinë | 18 Qer 2019 | 09:17 | Nga Ekonomia Online

Kjo xhami është edhe xhamia më e madhe në Turqi e cila ka 6 minare.

Xhamia ‘Çamlıca‘ e cila paraqet një ngërthim arkitektonik të ndërtimit Selxhuk, Osman dhe atij të kohëve të sotme moderne tashmë është bërë një nga simbolet e qytetit, shkruan Anadolu Agency.

Gjithashtu xhamia më e madhe e Turqisë në të cilën në të njëjtën kohë mund të kryejnë adhurim 63 mijë persona, është e vendosur në një pozicion të atillë ku ajo mund të shikohet nga çdo pikë e Stambollit.

Përveç xhamisë në këtë kompleks do të bëjnë pjesë edhe muze, galeri artesh, librari, sallon konferencash, punëtori artesh dhe zonë parkimi.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme