Kryetari i Novi Sadit: Kosova, fjala më e shtrenjtë serbe

Prishtinë | 27 Shk 2018 | 11:52 | Nga

Kryetari i Novi Sadit, Milosh Vuçeviq ka thënë se Kosova është ndoshta është ndër fjalët më të shtrenjta serbe që siç tha ai “na shoqëron dhe e shoqërojmë gjatë shekujve”.

Këtë deklaratë i pari i Novi Sadit e bëri në hapjen e aktivitetit “Java e Kosovës dhe Metohisë”.

“Duke organizuar javën e Kosovës dhe Metohisë në kosheren e kulturës serbe, pikërisht nga zona nga ku kemi ardhur të gjithë, disa familjarisht por të gjithë së bashku në aspektin shpirtëror. Është një qendër e vështirë politike, ditëve të sotme, por edhe në të kaluarën, një çështje që hap pikëpamje të ndryshme, dilema dhe diçka që nuk mund të lërë askënd indiferentë, shtoi ai, transmeton Klan Kosova.

Sipas tij, pasuria shpirtërore e popullit serb në territorin e Kosovës nuk do të harrohet, transmeton Klan Kosova.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme