Maqedoni e Veriut: Ushtarët pas moshës 45-vjeçare mund të punësohen si zjarrfikës

Prishtinë | 01 Shk 2021 | 13:31 | Nga Ekonomia Online

Ushtarët profesionistë të cilët kanë mbushur 45-vjet, do të kenë mundësi që karrierën e tyre ta vazhdojnë si zjarrfikës në Maqedoninë e Veriut.

“Gjashtëmbëdhjetë ish ushtarë profesionistë karrierën e tyre do ta vazhdojnë në njësitë territoriale të zjarrfikësve në pozicionet e zjarrfikësve-dhe shpëtimtarëve. 8 persona do të angazhohen në brigadën e zjarrfikësve në Shkup, 5 në Kërçovë dhe tre në komunën e Vallandovës”, informoi sekretari i shtetit pranë Ministrisë së Mbrojtjes, Dragan Nikoliç.

Ndryshe, së fundmi ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekenrinska kishte njoftuar se me ndryshimet ligjore në Ligjin për Shërbim, ushtarët profesionistë pas moshës 45-vjeçare do të mund të marrin nga 1 mijë euro për çdo vit të kaluar në Ushtri, si mundësi për të zhvilluar biznes pas pensionimit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme