Maqedonia duhet t’i paguajë 9.000 euro dëmshpërblim personit transgjinor

Prishtinë | 17 Jan 2019 | 15:43 | Nga Ekonomia Online

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut në Strasburg vendosi në favor të transgjinorit X, që paditi Maqedoninë për shkeljen e të drejtës për privatësi dhe një ilaç joefektiv në vend.

Gjykata mbështeti padinë sipas nenit 8 të Konventës për të Drejtat e Njeriut në lidhje me shkeljen e së drejtës së privatësisë dhe shqiptoi një gjobë prej nëntë mijë euro në dëm jo-material që shteti do të duhet t’i paguajë personit X-së për stresin e shkaktuar.

Ky është vendimi i parë i Gjykatës në Strasburg për të drejtat e njerëzve transgjinorë në Maqedoni.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme