Në 24 orët e fundit 103 pacientë të rinj janë shtruar në spitalet e Shkupit

Prishtinë | 03 Pri 2021 | 11:46 | Nga Ekonomia Online

Për një ditë, 103 pacientë të rinj janë shtruar në qendrat kovide në Shkup për shkak të ndërlikimeve nga coronavirusi. Gjithsej 685 persona të dyshuar ose të konfirmuar për COVID-19 po trajtohen në repartet e sëmundjeve infektive në kryeqytet, njoftojnë nga Ministria e Shëndetësisë.

“Në 24 orët e fundit, ka pasur 41 pranime në Klinikat Interne dhe Kirurgjike. Janë pranuar 18 pacientë në Qendrën Kovide në spitalin “8 Shtatori” dhe 20 u pranuan dje në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Asnjë pacient i ri nuk u pranua në Kozle, ndërsa 9 pacientë u pranuan në Klinikën e Pediatrisë. 15 pacientë u pranuan në Institutin e Mjekësisë Fizike.

Në 24 orët e kaluara, 86 pacientë të shëruar janë lëshuar në shtëpi. Aktualisht, 311 pacientë po trajtohen në Qendrat Kovide të Klinikave të Mjekësisë Interne dhe Kirurgjisë. Ka gjithsej 136 pacientë në “8 Shtatori”, dhe 153 pacientë janë të shtruar në Klinikën për Sëmundje Infektive, ndërsa ka 39 pacientë në Institutin për Sëmundjet e Mushkërive në Fëmijët Kozle.

Në Klinikën për Sëmundjet e Fëmijëve ka 5 fëmijë pozitivë për COVID-19, dhe në GAK ka 9 pacientë pozitivë. Ka 26 pacientë në Institutin e Mjekësisë Fizike dhe Rehabilitimit.

Gjithsej 685 pacientësh të konfirmuar ose të dyshuar për KOVID-19 po trajtohen në departamentet e sëmundjeve infektive në spitalet në kryeqytet. Shumë nga pacientët janë me mbështetje të oksigjenit”, thonë nga Ministria e Shëndetësisë.

Nga atje njoftojnë se ka 70 shtretër të lirë spitalorë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme