Në fund të muajit mbahet testi PISA 2018 në Maqedoni

Prishtinë | 12 Pri 2018 | 14:02 | Nga

Nxënësit e shkollave të mesme të moshës 15 vjeçare nga të gjitha gjimnazet e Maqedonisë, në fund të këtij muaji do të testohen nga PISA 2018 testi ndërkombëtar.

Nga ky testim do të dalin rezultatet gjuhësore, ato matematikore dhe të shkencave natyrore.

Në testin e mbajtur para tre vitesh, Maqedonia u radhit në vendin e 72-të, së bashku me Tunisin, Kosovën, Algjerinë dhe Republikën Domenikane.

Ky test realizohet nga Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OBEZH), kurse në Maqedoni organizohet nga Ministria për Arsim dhe Shkencë (MASH).

Për këtë test, drejtorët e shkollave të mesme realizuan një takim me ministreshën Renata Deskoska. Me këtë rast, u kërkua që nxënësit të motivohen për këtë test.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme