Porti i Durrësit nga nesër në shërbim edhe të Kosovës

Prishtinë | 14 Jan 2019 | 15:40 | Nga Ekonomia Online

Nesër në mesditë mbahet ceremonia e fillimit të punës së Doganës së Kosovës në Portin e Durrësit.

Përveç kësaj, drejtues të Qeverisë së Shqipërisë, sidomos në dekadën e fundit i premtuan Kosovës vazhdimisht portin e Shëngjinit për bizneset dhe kjo nuk u bë asnjëherë, trasnmton kp .

Ka pasur komente të ndryshme se në këtë portin e Shëngjinit ka probleme pronësore ndërmjet institucioneve dhe qytetarëve të ndryshëm.

Edhe më vonë, zyrtarë të Qeverisë së Kosovës kanë kërkuar që ky port të administrohet nga Kosova, por përveç deklaratave, asnjë marrëveshje zyrtare nuk ekziston.

Hapja e kësaj zyre në Durrës do të lehtësojë tregtimin, lëvizjen e mallrave dhe udhëtareve. Kjo njëherësh pritet të reduktojë koston e bizneseve si dhe të ndihmojë në rritjen e ekonomive të dy vendeve përmes thellimit të bashkëpunimit.

Të ngjashme