Rama: Financat për universitetin do të jenë transparente

Tiranë | 26 Dhj 2018 | 15:59 | Nga Ekonomia Online

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama është shprehur sot se do të krijohet një portal ku do të bëhen transparente financat e universitetit e do të publikohet çdo shpenzim i bërë.

“Ai do të jetë i suksesshëm nga të gjithë dhe në të do të publikohen të dhëna të detajuara mbi buxhetin e arsimit të lartë. Të dhënat për buxhetin afatmesëm, shpenzimet për kërkimin shkencor, të jenë të gjitha të publikuara në portal, vendimet e bordit dhe senatit, instrumentet e shkëmbimit studentor, instrumentet e financimit për çdo universitet, marrëveshjet dy apo shumëpalëshe gjithashtu, rezultatet e kontrollit të titujve shkencor etj. Kjo është një qasje shteruese për transparenca”, tha Rama.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme