Rama viziton GjND-në, merr dhuratë për ditëlindje

Prishtinë | 04 Kor 2022 | 15:24 | Nga Ekonomia Online

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka shkuar për vizitë në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë, ku është pritur nga nënkryetari i kësaj gjykate, Kirill Gevorgian.

Ne institucionin që e kishte legjitimuar pavarësinë e Kosovës, Rama qëlloi të shkojë pikërisht në ditëlindjen e tij të 58-të. Për këtë datë ishte në dijeni edhe Gevorgian, i cili me këtë rast i bëri dhuratë vëllimin e 11 të vendimeve të marra në këtë gjykatë gjatë vitit 1935, i publikuar rishtas.

Nga ana tjetër, as kryeministri shqiptar nuk i shkoi duarthatë. Ai juristit i dhuroi simbolin e helmetës së Skënderbeut, duke i treguar se bëhet fjalë për heroin tonë kombëtar që i ka rezistuar perandorisë osmane.

Rama paraprakisht është takuar me presidentin e Gjykatës Penale Ndërkombëtare, Piotr Hofmański dhe me Kryeprokurorin e Gjykatës Penale Ndërkombëtare, Karim Khan.

Të ngjashme