Rrëfimi i ish shefes së Republikës serbe: Mezi shpëtova nga Millosheviq dhe Karaxhiq, kanë vrarë shumë njerëz

Prishtinë | 06 Shk 2018 | 14:37 | Nga

Ata nuk arritën të më vrisnin, por disa njerëz të pakënaqur arritën të likuidoheshin vetëm për shkak se nuk donin t’i dëgjonin, thotë ish shefja e Republikës Srpska.

Ish-presidentja e Republika Sërpska, Biljana Plavshiq ka zbuluar se në fund të viteve 1990 ajo mezi u la gjallë, sepse paraardhësi i saj Radovan Karaxhiq donte ta vriste atë në atë vend!

Ajo gjithashtu zbulon se Karaxhiq madje e kishte sulmuar atë në një rast, në marrëveshje me presidentin e RFJ-së Sllobodan Millosheviq

Rreth faktit se kishte një plan për t’u vrarë, ish-ministri i policisë Tomo Kovaç foli pak ditë më parë.
Kishte pastaj dy ose tre përpjekje. Kovaq tha se në atë kohë, ai bisedoi me njeriun që duhej ta bënte këtë dhe se ai arriti të përgjigjet.
Përndryshe, pashë një burrë që po ecte nëpër shtëpi ku jetova në Banja Luka. Unë nuk e di se si kam jetuar, me të vërtetë nuk e di – historia e Plavshiqit për “Kurir”.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme