Sa kanë shpenzuar partitë politike në Maqedoni gjatë fushatës

Prishtinë | 12 Dhj 2016 | 13:47 | Nga

Partitë politike në fushatë kanë shpenzuar dy herë më shumë para sesa kishin të ardhura, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Të ardhurat e përgjithshme të të gjithë partive politike arrijnë 88,314,902 denarë (1,436,015 milionë euro), ndërsa shpenzimet ishin 195,501,767 denarë (3,178,890 milionë euro), sipas “Transparencës Maqedoni”. Këto janë rezultatet e marra nga mbikëqyrja e shpenzimeve të partive politike në periudhën nga 1 deri 9 dhjetor dhe nga analiza e raporteve të dyta financiare që partitë politike i kanë paraqitur deri te autoritetet.

Shumica e pjesës së shpenzimeve të partive politike i kanë pasur për reklamat e fushatës televizive, mitingje, takime me qytetarët dhe për të shtypjen e materialeve propaganduese. Megjithatë, nuk dihet shuma e shpenzuar për reklamat online.

OBRM-PDUKM ka reklamuar më shumë, kurse LSDM-ja edhe pse më pak ka reklamuar, ka paguar më shumë.

Është i madh dallimi midis të ardhurave të përgjithshme (294,825 euro) dhe shpenzimet (1,905,898 milionë euro) i OBRM-PDUKM dhe Koalicioni për jetë në Maqedoni.

Nga “Transparenca Maqedoni”, vlerësohet se partitë politike më së shumti kanë shpenzuar nga ajo çfarë kanë paraqitur. Megjithatë, ajo do të përfundojë pas mbylljes së faturës zgjedhore, 30 ditë pas zgjedhjeve, dhe pas dorëzimit të raportit përfundimtar financiar.

Raporti financiar nuk ka dorëzuar PPD-ja.

 

Të ngjashme