Shqipëri, tre të plagosur nga tërmeti po kurohen jashtë shtetit

Prishtinë | 05 Dhj 2019 | 15:14 | Nga Ekonomia Online

Tre qytetarë që mbetën të plagosur rëndë nga tërmeti i 26 nëntorit po kurohen jashtë shtetit shqiptar.

Nga përditësimet e fundit nga shtabi i emergjencave për evidentimin e dëmeve nga tërmeti, deri në orën 13:30 të ditës së sotme, 5 dhjetor 2019, aktualisht kemi 1183 shtëpi të shembura dhe 558 pallate të dëmtuara rëndë.

Dëme të konsiderueshme ka dhe në qendrat shëndetësore, konkretisht

12 qendra shëndetësore dhe ambulanca në Krujë, Durrës, Laç, Tiranë.

Tërmeti ka shkaktuar dëmtime dhe në disa mjedise në QSUT, Spitalin Bashkiak të Krujës dhe Kurbinit.

Spitali i Durrësit, i cili pësoi disa dëmtime, tashmë është i rehabilituar dhe ofron shërbim normalisht.

Ndërkohë janë dëmtuar dhe 28 shkolla në Tiranë, Lezhë, Kukës dhe Elbasan.

DËMET NË BANESA

Në qarqet Durrës, Tiranë, Lezhë, Kukës dhe Dibër, bilanci paraprak operativ deri tani është si më poshtë:

Shtëpi të shembura: 1183 (Durrës 1050, Tiranë 131, Dibër 2)

Shtëpi të dëmtuara rëndë: 5497 (Tiranë 1311, Durrës 3821, Lezhë 168, Kukës 150, Dibër 13, Elbasan 34)

Shtëpi të dëmtuara lehtë: 3567 (Tirana 3248, Dibër 73, Elbasan 248)

Pallate të dëmtuara rëndë: 558 (Tiranë 35, Durrës 461, Lezhë 56, Kukës 4, Dibër 1, Elbasan 1)

Pallate të dëmtuara lehtë: 337 (Tiranë 330, Elbasan 7)

Shkolla të dëmtuara: 28 (Tirana 11, Lezha 5, Kukës 3, Elbasan 9).

Kabina elektrike të dëmtuara: 15 (Tiranë)

Ndërkohë një përditësim vetëm për Tiranën:

Dëmet në njerëz nga tërmeti:

44 – qytetarë të dëmtuar

3135 – qytetarë të evakuuar

718 – qytetarë në çadra

410 – qytetarë në hotele

395 – qytetarë në qendra sociale

SHËNDETËSIA

913 pacientë të trajtuar në spitale

19 pacientë të shtruar në spitale

(16 pacientë në Spitalin Universitar të Traumës dhe 3 pacientë në Spitalin Rajonal të Durrësit)

3 pacientë të dërguar për trajtim të specializuar jashtë vendit

3,226 vizita të kryera në njësitë akomoduese

377 qytetarë të vaksinuar me vaksinën antigrip (Durrës, Krujë, Lezhë ,Vorë)

402 të sëmurë kronikë të strehuar në qendrat e akomodimit, të cilëve ju është mundësuar ofrimi i barnave me rimbursim

1,669 fëmijë po marrin shërbim psiko-social në të gjithë qendrat e akomodimit ku janë vendosur familjet e prekura nga tërmeti

257 punonjës social dhe psikologë po ofrojnë shërbim psikosocial

340 mjekë dhe infermier të angazhuar në terren

Gjithashtu, vijon me rigorozitet monitorimi i cilësisë së furnizimit me ujë të pijshëm në zonat e prekura dhe njësitë e akomodimit.

Inspektoriati i Ndërtimit njofton se kanë pësuar dëmtime nga tërmeti edhe 12 qendra shëndetësore dhe ambulanca në Krujë, Durrës, Laç, Tiranë si dhe disa mjedise në QSUT, Spitali Bashkiak të Krujës dhe Kurbinit. Spitali i Durrësit, i cili pësoi disa dëmtime, tashmë është i rehabilituar dhe ofron shërbim normalisht./oranews/

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme