Shqipëria bëhet pjesë e Mbrojtjes Civile të BE-së, Varhelyi: Një tjetër hap i madh

Prishtinë | 19 Nën 2022 | 11:56 | Nga Ekonomia Online

Komisioneri për Zgjerim, Oliver Varhelyi e ka konsideruar një hap të madh anëtarësimin e Shqipërisë në Mekanizmin Evropian të Mbrojtjes Civile.Varhelyi u shpreh se ky mekanizë, ndihmon në përgatitjen dhe parandalimin e katastrofave pasi bashkon ekspertizën e shumë vendeve.

“Një tjetër hap madhështor. Shqipëria u bë sot anëtare e EUCivPro , sistemit të menaxhimit të rrezikut të fatkeqësive. Në momente fatkeqësish, mund të mbështeteni në ndihmën e shumë njerëzve. Ky mekanizëm ka të bëjë me solidaritetin e vërtetë që ndihmon në përgatitjen dhe parandalimin e katastrofave pasi bashkon ekspertizën së bashku”, shkroi Varhelyi në Twitter.Gjatë muaj pas kërkesës për antarësim, KE iu përgjigj pozitivisht Shqipërisë, shkruan Euronews Albania.

Në Tiranë. për firmosjen e marrëveshjes, mbërriti Komisioneri Evropian për Menaxhimin e Krizave, Janez Lnarcic.

Të ngjashme