Sot prezantohet Strategjia e re e BE-së për zgjerimin

Prishtinë | 06 Shk 2018 | 08:52 | Nga

Sot Komisioni Evropian pritet të prezantojë Strategjinë e tij të zgjerimit për vendet e Ballkanit Perëndimor.

Me Strategjinë e zgjerimit, Serbia dhe Mali i Zi janë të vetmet vende të Ballkanit Perëndimor, të cilat në Strategjinë e Komisionit Evropian do të marrin afat të qartë kalendarik.

Vendet e tjera nga ky dokument do të sigurojnë vetëm perspektivën për integrim evropian, por pa afate kalendarike për pranim.

Strategjia i referohet Kosovës vetëm në kontekstin e dialogut me Serbinë, si një pikë referimi për ‘Pranimi i Serbisë’.

Strategjia vëren se deri në fund të vitit 2019, Serbia duhet të mbyllë standardet e përkohshme në lidhje në Kapitullin 35.

Ajo bën thirrje për “një normalizim të plotë dhe gjithëpërfshirës të marrëdhënieve”… Një gjithëpërfshirës, normalizimi i marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë në formën e një marrëveshjeje të detyrueshme ligjore është urgjente dhe vendimtare për perspektivën evropiane të Kosovës dhe Serbisë.

Të ngjashme