Svrgovski: Dënimi për Mijallkovin është drakonike

Prishtinë | 26 Shk 2021 | 16:56 | Nga Ekonomia Online

Dënimi me burg për ish-drejtorin e DSK-së, Sasho Mijallkov, është drakonike, tha një nga avokatët e tij, Ljupço Svrgovski, pas shpalljes së vendimit për përgjimet masive, për të cilin Mijallkov u dënua me 12 vjet burg dhe u dënua me paraburgim në vend të arrestit shtëpiak.

“Dënimi është drakonik. Të jepet maksimumi për secilin krim individual ku është ngritur aktakuzë është një precedent ligjor. Ju nuk do të gjeni një vendim të vetëm në analet e gjyqësorit ku jepet dënimi maksimal me burgim për një aktakuzë”, tha Svrgovski.

Ai konsideron se vendimi i gjykatës për të zëvendësuar arrestin e tij shtëpiak me atë efektiv është i paligjshëm sepse Mijallkov nuk ka shkelur asnjë dispozitë për arrest shtëpiak. Ai shpjegoi se Mijallkov do të dërgohet në burgun e Shutkës pasi gjykata të përgatisë vendimin e ri për paraburgim, ndërsa deri atëherë ai do të jetë në arrest shtëpiak.

Mijallkov mund të mbahet në paraburgim maksimum 60 ditë nga shpallja e vendimit, sepse procedura kundër tij ishte shkurtuar dhe ishte zhvilluar në bazë të një aktakuze, jo të një aktakuzë. Sipas Svrgovskit, Mijallkov mund të jetë në paraburgim deri në fund të prillit, përveç nëse Gjykata e Apelit konfirmon këtë vendim dhe bëhet përfundimtar.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme