Zaev merr pjesë në hapjen solemne të Korridorit 10 në Serbi

Prishtinë | 18 Maj 2019 | 09:21 | Nga Ekonomia Online

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, i cili do të shoqërohet nga ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Goran Sugareski do të mbajë fjalim në hapjen solemne të Korridorit 10 në Serbi. (Vladiçin Han, Republika e Serbisë)

Korridori 10 për trafik do ta hapë presidentin serb Vuçiç , ndërsa në cermenoninë zyrtare do të merr pjesë edhe kryeministrja serbe Ana Brrnic dhe ministri serb i ndërtimit, trafikut dhe infrastrukturës Zoran Mihailoviç.

Sipas ministrit serb Mihajloviç, ndërtimi në grykën e Grdeljkës kushtonin pothuajse 400 milionë euro dhe kjo paraqet një ndër ndërtimet më të vështirë në Evropë.

Korridori 10 është një nga korridoret më të rëndësishme pan-evropiane të transportit që kalon nëpër Serbi dhe lidhë Austrinë, Hungarinë, Slloveninë, Kroacinë, Serbinë, Bullgarinë, Maqedoninë Veriore dhe Greqinë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme