Zyra e OKB-së për të drejtat e njeriut: I papranueshëm gjyqi rus për ushtarët ukrainas

Prishtinë | 23 Gus 2022 | 12:53 | Nga Ekonomia Online

Zyra e OKB-së për të drejtat e njeriut ka shprehur shqetësim në lidhje me planet e autoriteteve të mbështetura nga Rusia për të gjykuar të burgosurit ukrainas të luftës në qytetin port të Mariupolit, duke thënë se një proces i tillë mund të përbëjë në vetvete një krim lufte.

Autoritetet e mbështetura nga Rusia duket se po instalojnë kafaze metalike në një sallë në Mariupol si pjesë e planeve për të krijuar atë që ata e quanin një “gjykatë ndërkombëtare”, Ravina Shamdasani, zëdhënëse e Zyrës së Komisionerit të Lartë të OKB-së për të Drejtat e Njeriut (OHCHR). , tha në një konferencë, raporton AlJazeera, transmeton Express.

“Ne jemi shumë të shqetësuar për mënyrën se si po bëhet kjo. Në media ka foto të kafazeve që po ndërtohen në sallën e filarmonisë së Mariupolit, kafaze vërtet masive dhe me sa duket ideja është të frenohen të burgosurit”, tha Shamdasani, duke cituar imazhe në rrjetet sociale.

“Kjo nuk është e pranueshme, kjo është poshtëruese”.

Heqja me dashje e një të burgosuri lufte nga e drejta për një gjykim të drejtë do të përbënte një krim lufte nga Rusia, tha ajo, duke shtuar se të burgosurit ukrainas kishin të drejtën e mbrojtjes sipas Konventave të Gjenevës.

Të ngjashme