“Mamuthët e fundit kanë vdekur nga etja”

Prishtinë | 12 Gus 2016 | 19:22 | Nga

Sipas përfundimëve të fundit nga shkencëtarët mendohet se njëri nga grupet e fundit të njohura të mamuthëve të leshtë ka ndaluar së ekzistuari për shkak të mungesës së ujit të pijshëm.

Bishat e Epokës së Akullnajave kanë jetuar në një ishull të largët larg bregdetit të Alaskasë, ndërsa shkencëtarët kanë thënë se këto bisha kanë vdekur para 5.600 viteve.

Ata besojnë se ndryshimet klimatike kanë bërë që liqenet të bëhen më të cekët, duke mos i lënë ato në gjendje që ta shuajnë etjen.
Shumica e mamuthëve leshatorë të botës kanë ndaluar së ekzistuari para rreth 10,500 viteve.

Po ashtu, shkencëtarët besojnë se gjuetia njerëzore dhe ndryshimet mjedisore kanë luajtur një rol në zhdukjen e tyre.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme