Reka: Shqiptarët duhet t’i kushtëzojnë partitë maqedonase

Shkup | 12 Dhj 2016 | 23:12 | Nga

Profesori universitar dhe njohësi i proceseve politike në Maqedoni, Blerim Reka, ka vlerësuar se pas rezultateve të zgjedhjeve të së dielës më këtë shtet janë dy opsione: formimi i një qeverie gjithëpërfshirëse ose të shkohet në zgjedhje të reja

Në intervistën dhënë për “Epokën e Re”, ai u ka bërë thirrje partive shqiptare të bashkohen dhe t’i kushtëzojnë partitë maqedonase me tri nga gjashtë funksionet e larta shtetërore që ai i quan “vija e kuqe e shqiptarëve në Maqedoni”.

“Kërkesa e parë është zyrtarizimi i gjuhës shqipe në nivel vendi , kërkesa e dytë, e drejta e vetos për korpusin e partive shqiptare për vendimet strategjike të shtetit, si dhe kërkesa e tretë, ndarja në mënyrë të barabartë e buxhetit së bashku me tri nga gjashtë funksionet shtetërore më të larta, presidenti, kryeparlamentari, kryeministri, ministri i Financave dhe ministri i Brendshëm”, ka thënë Reka.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme