3 frazat që shefat përdorin kur duan t’ju pushojnë nga puna

Prishtinë | 02 Maj 2021 | 21:45 | Nga Ekonomia Online

Të pushohesh nga puna mund të jetë një nga gjërat më të vështira me të cilat përballesh në jetë.

Nëse menaxheri juaj përdor një nga tre frazat në vijim, mund të jetë gati duke marrë vendimin që t’ju pushojë.

“A mund ta bësh këtë me shkrim?”

Duke u kërkuar që ju të bëni diçka me shkrim mund të jetë një shenjë që shefi juaj po grumbullon të gjitha materialet e nevojshme që të justifikojë qëllimin e pushimit tuaj.

Në momentin që një shef ju kërkon të dokumentoni diçka, ai është duke mbushur dosjen tuaj për të lehtësuar procesin e pushimit.

“Mendoj se duhet të sjellim menaxheren e burimeve njerëzore këtu

Nëse prezenca e një përfaqësuesi të burimeve njerëzore kërkohet të merret në tavolinë ju duhet të jeni “shumë të frikësuar” rreth qëndrimit tuaj brenda kompanisë.

Në minutën që thirret përfaqësuesi i burimeve njerëzore në dhomë kuptoni që mund të jeni duke filluar negociatat drejt një pushimi të mundshëm nga puna.

“Ju nuk jeni një përshtatje e mirë

Kompanitë sot po kërkojnë më shumë se vetëm persona të talentuar që mund të kryejnë punën. Ata janë gjithashtu në kërkim të punonjësve që mund të përshtaten mirë me misionin, kulturën dhe vlerat e një organizate. Kjo është arsyeja pse çdo bisedë që ka lidhje me aftësitë tuaja brenda një kompanie duhet të trajtohet si një shenjë paralajmërimi që shefi juaj nuk po ju pëlqen.

Në të vërtetë “mungesa e përshtatjes” mund të jetë një mënyrë tjetër për të thënë, “po shkakton shumë fërkime këtu”, ose më qartë, “njerëzit thjesht nuk pëlqejnë të punojnë me ju”.

Shumë menaxherë përdorin mungesën e përshtatjes si ilaçin magjik për shkarkimin nga puna, pasi nuk mund të debatohet në lidhje me këtë gjë. Gjithçka varet nga syri i shikuesit dhe nëse ai shikues është shefi juaj, ju jeni pa fat.

Nëse duket sikur këto po ju inkurajojnë të bëheni paranojakë në punën tuaj, kujtoni fjalët e themeluesit të Intel dhe ish-drejtorit ekzekutiv Andy Grove: “Vetëm paranojaku mbijeton”.

E vërteta është se pushimi nga puna në jetën reale nuk është i njëjtë si në TV. Në jetën reale gjithçka është më e qetë dhe ju thjesht duhet ta dëgjoni atë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme