4 shenja se është koha që ta lini punën

Prishtinë | 11 Tet 2021 | 14:05 | Nga Ekonomia Online

“A është koha e duhur që të ndryshoj vendin e punës”? Kjo është pyetja që shumë shpesh na lind brenda vetes. Njerëzit janë gjithmonë në kërkim të një pozicioni të ri pune, normalisht më të mirë se ai që ushtrojnë. Të kërkosh rritjen tënde në karrierë, përkthehet në një besim në vetvete dhe dëshirë për rritje njëkohësisht.

Kërkimi për një punë të re, na frikëson gjithmonë. Të tilla, të frikshme, janë pjesa më e madhe e ndryshimeve. Njerëzit nuk besojnë se mund të marrin diçka më të mirë, ose kanë frikë se angazhimi tjetër do të jetë i tmerrshëm. Me pak fjalë, kanë frikë të marrin një vendim që lidhet me ndryshimet.Për shkak të kësaj, ata nuk i shohin sinjalet e qarta se diçka në punën që po bëjnë është e gabuar dhe zgjedhin të qëndrojnë në të, në vend që të gjejnë diçka që u shkon më shumë për shtat. Por nëse puna nuk ju jep më entuziazëm, nëse po sjell negativitet në jetë, nëse nuk ju bën të lumtur, ka ardhur momenti që të bëni një ndryshim.

Për shkak të kësaj, shumë njerëz humbasin shenjat e qarta se diçka nuk është në rregull me punën që ata bëjnë, dhe ata zgjedhin të qëndrojnë aty, në vend se të gjejnë një përshtatje më të mirë. Por nëse puna juaj nuk po sjell rezultatin e dëshiruar tek ju dhe po bëhet toksike, atëherë është koha për të bërë një ndryshim.

Përqëndrohuni në kërkimet tuaja dhe mësoni nga përvojat e së kaluarës, në mënyrë që ata të mos përsëriten më.Nëse po “luftoni” se edhe sa duhet të qëndroni dhe se kur të ikni, më poshtë janë katër shenja të mjaftueshme dhe të qarta që tregojnë se largimi do të ishte zgjedhja më e mirë.Nëse puna juaj po sjell toksicitet në jetën tuaj, nëse jeni të pa vendosur nëse është koha e duhur për të lëvizur, në këtë artikull ju paraqesim 4 shenja të qarta që tregojnë se është koha për t’u larguar nga puna juaj momentale dhe të kërkoni atë që ju mendoni se meritoni.

Shenjat që ju tregojnë se është koha për të lënë punën tuaj:
Ju nuk mund t’i ndryshoni gjërat që ju sjellin pakënaqësi në punë – shefin tuaj, kulturën e punës apo projektet në të cilat jeni duke punuar.
Ju keni filluar të mbani shënim ditët gjatë të cilave keni qenë të mbingarkuar dhe pas disa muajsh monitorimi, numri i këtyre ditëve është më i madh se sa numri i ditëve gjatë të cilave ju jeni të entuziazmuar dhe energjik.
Ju jeni manipuluar që të besoni se nuk do të gjeni një punë më të mirë askund tjetër.
Kur ju bëni të ditur pakënaqësitë tuaja, ju bëhen thjesht oferta për më shumë para, por asgjë tjetër.

Nëse katër pikat e lartëpërmendura ju mundojnë prej kohësh, atëherë është koha për të filluar të bëni ndryshime në karrierën tuaj. Është koha të gjeni një punë që kur të ngriheni në mëngjes të shkoni plot emocione drejt saj.

Gjetja e një pune që është e përshtatshme për ju është një aftësi, dhe ju mund të argëtoheni më shumë duke mësuar atë me një ekspert që ju tregon rrugën. Mos lejoni që frika t’ju pengojë të zhyteni, thjesht sigurohuni që të merrni ndihmën, udhëzimin dhe mbështetjen e duhur.Nëse e bëni këtë, jo vetëm që do të shmangni zgjedhjen e një pune të gabuar, por edhe të bëheni të aftë në administrimin më të lehtë të tranzicioneve të tjera.

Të ngjashme